Nieuws


Een kort pleidooi voor de verkiezingsprogramma’s
SBF september 2016
Lees verder >>

FIN en ECSP gaan partnership aan
25 februari
Lees verder >>

E&Y Publication - Global Giving
Private trends and public challenges, nov 2015
Lees verder >>

Artikel Rien van Gendt in Alliance
december 2015
Lees verder >>

Verslag ontmoeting lokale fondsen en vermogensfondsen
14 september 2015
Lees verder >>

Opkomst van vermogensfondsen
Interview met Rien van Gendt
Lees verder >>

Vermogensfondsen

Brochure over duurzaamheid voor vermogensfondsen

De FIN nodigt u uit om bij het oprichten van uw vermogensfonds ook na te denken over een duurzame invulling van uw fonds. Duurzaamheid staat steeds meer in de belangstelling bij diverse overheden, bedrijven en consumenten. Kort gezegd betekent het: op allerlei terreinen rekening houden met mens en milieu, naast economische aspecten.

Maar wat hebben vermogensfondsen te maken met duurzaamheid, kunt u zich afvragen. Wij hebben toch allemaal onze eigen, statutair vastgelegde doelen? Natuurlijk is dat waar. Uw fonds is opgericht met een specifieke missie: kunst, cultuur, maatschappelijke projecten, hulp aan ouderen, hulp bij individuele noden, enzovoort. Maar dit doel zal nooit op zichzelf staan. U en/of de oprichters zullen de wens hebben om met uw fonds bij te dragen aan verbetering van deze wereld. Dit kunt u zien als een overkoepelende doelstelling achter uw eigen, specifieke missie. En daar komt duurzaamheid om de hoek kijken.

Klik hier voor een digitale versie van deze brochure >

 

VBDO onderzoek: ‘Bestuur filantropische instellingen is bepalend voor duurzaamheidsdenken’

In november 2012 lanceerde de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) twee rapporten. Het doel hiervan is om fondsen tools aan te reiken om stappen te zetten op het gebied van verantwoord beleggen.  

Klik hier voor het rapport 'Geld geldt ook! Best practices en dilemma's rondom duurzame financiën en maatschappelijke instellingen' (nov. 2012)

Klik hier voor het rapport 'Vermogensbeheer voor filantropische instellingen' (nov. 2012)